Craiova meniu:

Detalii stire 3244

Mititelu a fost la DNA cu mandat de aducere si a iesit liber

[ Categoria Stiri Universitatea Craiova ]
[ Data: 2010-03-10 ]
[ Tara România ]
 3244 Finantatorul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost audiat, marti, la DNA Serviciul Teritorial Pitesti de catre procurorii anticoruptie, în dosarul în care a fost arestat preventiv primarul Craiovei, Antonie Solomon. Mititelu a venit la DNA cu mandat de aducere si anumite surse sustin ca in curand ar putea calca pe urmele lui Antonie Solomon. De data aceasta a fost lasat sa plece.
Adrian Mititelu a ajuns la sediul DNA Pitesti în jurul orei 16:00, fiind pentru a doua oara când este citat în calitate de martor, dupa ce fusese audiat de catre procurorii anticoruptie în 1 februarie.

Dupa doua ore de discutii, Adrian Mititelu a parasit sediul DNA. "Am dat aceleasi declaratii" - s-a justificat patronul Universitatii Craiova.

Totusi, anumite surse sustin ca DNA se afla in posesia unei inregistrari in care patronul Universitatii Craiova i-ar fi spus lui Cornel Penescu sa ii dea spaga lui Antonie Solomon pentru a obtine autorizatia de constructie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv în 3 martie, pentru 29 de zile, în baza unui mandat emis pe numele sau de magistratii Tribunalului Arges, edilul fiind acuzat de luare de mita în forma continuata, fals intelectual si uz de fals.

Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informa Directia Nationala Anticoruptie, care preciza ca în acest caz sunt vizate si alte persoane.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006 Solomon ar fi primit mita de la un actionar principal al SC PIC SA, pentru a-si îndeplini în mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova.

În cursul lunilor februarie - martie 2006, primarul municipiului Craiova a primit cu titlu de mita suma de 40.000 euro (în mai multe transe) pentru a emite, cu încalcarea normelor legale, autorizatia de constructie pentru hypermarket-ul PIC Craiova. Documentul, completat cu mentiuni nereale, a fost semnat de primarul Solomon la data de 16 martie 2006, în aceeasi zi în care SC PIC SA Pitesti a depus cererea prin care a solicitat aceasta autorizatie. Anterior, cererea de autorizatie fusese respinsa de functionari din cadrul Primariei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti.

De asemenea, în 9 noiembrie 2006, Solomon ar fi primit de la un actionar principal al SC PIC SA Pitesti suma de 10.000 de euro, pentru ca, în calitate de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, sa înlesneasca aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public pâna în zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova.

Tribunalul Arges arata în motivarea arestarii primarului Solomon ca interceptarile din cauza, facute în 2006 cu aprobarea Înaltei Curti de Casatie si Justitie, coroborate cu registrele paralele tinute de magazinul PIC, conduc la ideea unor infractiuni de dare si luare de mita.

"Învinuitul P.G.C. (Penescu Gheorghe Cornel - n.r.) tinea o evidenta stricta a tuturor sumelor platite diverselor persoane cu titlu de mita, situatie întâlnita si în celelalte cauze întrumentate de DNA Pitesti, în legatura cu activitatea infractionala a acestuia", consemneaza judecatorul în motivarea sa, precizând ca "mentiunile ce apar în evidentele paralele coroborate cu interceptarea unor convorbiri telefonice din data de 9 noimebrie 2006 - în temeiul mandatului din 31 octombrie 2006 emis de ICCJ si declasificat la 19 mai 2009 - au condus la identificarea unor indicii cu privire la derularea unor opreratiuni de corupere a primarului Craiovei în vederea emiterii în alte conditii decât cele prevazute de Legea 50 din 1991, a autorizatiei de construire emisa în 13 martie 2006".

Astfel, arata instanta, Penescu a avut o discutie telefonica cu un martor din care reiese ca ar fi remis cu titlu de mita aproximativ 70.000 de euro pentru obtinerea autorizatiei de construire a hypermarket-ului.

"Desi expresiile folosite de interlocutori nu sunt explicite, dat fiind mijlocul de comunicare ales cât si suspiciunea asupra posibilitatii ascultarii convorbirilor, apreciem ca în contextul în care au fost rostite este vorba despre derularea unor activitati de corupere a primarului Solomon, direct sau prin persoane interpuse, în scopul emiterii acestei autorizatii pentru societatea administrata de P.G. (Penescu - n.r.) în continutul convorbirilor facându-se referire în mod constant la numele acestuia", noteaza judecatorul Tribunalului Arges.

Instanta mai retine si declaratia unei angajate din Primaria Craiova de la Directia Urbanism, desemnata pentru a verifica documentatia aferenta autorizatiei de construire a hypermarket-ului care a sustinut în fata anchetatorilor ca "în mod cert asupra sa s-au exercitat presiuni pentru redactarea autorizatiei de construire, iar acestea puteau fi exercitate fie de arhitectul sef, fie de secretarul primariei, fie de primarul Craiovei".

Nota actuala: 9.96 (din 25 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

29-06: Craiova, model de transparenta financiara in fotbalul romanesc
Oficialii echipei U Craiova 1948, detinatoarea Cupei Romaniei, au decis sa faca publice veniturile si cheltuielile sezonului recent incheiat, o premiera pentru fotbalul romanesc.

Știința și-a propus de la renaștere să devină nu d ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

04-06: Super Cupa României se joaca pe 14 iulie
Super Cupa României dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj-Napoca va avea loc sâmbătă, 14 iulie, pe Stadionul ”Ion Oblemenco”. ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

31-05: Craiova se gandeste la viitor
Oficialii clubului de fotbal Universitatea Craiova au emis un comunicat în care anunță că vor cinsti Ziua Copilului, facilitându-le celor mai mici dintre suporteri o ședință foto cu trofeul câștigat duminica trecută de Hristo Zlatinski și ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

28-05: Universitatea Craiova a castigat Cupei României!
Universitatea Craiova a invins cu 2-0 pe FC Hermannstadt Sibiu si a castigat Cupei României, editia 2018. Golurile au fost marcate de Gustavo si Mitrita. La meci au fost prezenti peste 30.000 de spectatori, majoritatea suporteri olteni.

... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

23-05: Primul club din România care lansează abonamentele pentru noul sezon
UNIVERSITATEA CRAIOVA este primul club din România care lansează #ABONAMENTELE pentru noul sezon competițional 2018 - 2019. Clubul lansează de astăzi, ora 13:00, la Sala Polivalentă, abonamentele pentru sezonul competițional 2018 – 2019 din ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania