Craiova meniu:

Detalii stire 3274

Ştefănescu: Ştiinţa trebuie să se autodepăşească în Giuleşti

[ Categoria Interviuri ]
[ Data: 2010-03-25 ]
[ Tara România ]
 3274 Fostul căpitan al „Craiovei Maxima“, care mâine împlineşte 59 de ani, a afirmat că oltenii trebuie să profite de unele frământări din Giuleşti şi sâmbătă seară să obţină victoria în meciul cu Rapid.

Situaţia actuală a Universităţii a fost astfel radiografiată de Ştefănescu: „Craiova se află într-o situaţie critică, este încă în zona de retrogradare, iar acum l-a pierdut şi pe golgheterul Florin Costea, o piesă importantă. N-ar fi exclus ca şi moralul echipei să scadă după acest nefericit accident al lui Florin. Şi pentru Ştiinţa urmează meciuri grele, în contexul luptei aprige din subsolul clasamentului pentru evitarea retrogradării. Nimeni din subsol nu a renunţat! Este şi Cîrţu, prietenul nostru, în această zonă, e greu...". Rezultatele alb-albaştrilor din acest retur au fost, în opinia lui Ştefănescu, influenţate şi de erori mari de arbitraj în defavoarea Craiovei: „S-au pierdut puncte şi din cauza greşelilor arbitrilor, puncte care contează enorm în această luptă pentru menţinerea în Liga I".

„Oltenii ar trebui să profite de frământările din Giuleşti“
„Meciurile cu Rapid au avut, în general, suspansul specific derbiurilor, indiferent de locurile din clasament. Partida de sâmbătă este deschisă oricărui rezultat. La Rapid sunt unele frământări, iar Craiova ar trebui să profite de asta. Formaţia care va reuşi să se mobilizeze şi să depăşească pe teren dificultăţile momentului poate să obţină victoria. Ar fi de dorit ca Universitatea să se autodepăşească şi să învingă în Giuleşti. Trei puncte cu Rapid ar fi extraordinare în ecuaţia retrogradării", a completat Ştefănescu.

„Craiova Maxima, cea mai frumoasă echipă românească“
Poate fi considerată „Craiova Maxima" cea mai frumoasă echipă din fotbalul nostru postbelic? La această întrebare, Costică Ştefănescu, căpitanul legendarei semifinaliste din Cupa UEFA, a răspuns: „Indiscutabil, da. Craiova Maxima, cum inspirat a fost numită echipa acelor ani, a fost - şi a rămas - cea mai iubită formaţie. De ce? Pentru că s-a ridicat pe propriile picioare şi a fost o echipă studenţească. A deschis drumul echipelor româneşti spre Europa fotbalistică, spre performanţele internaţionale, eliminând din cupele europene echipe titrate din Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania. În plus, Universitatea a dat
mulţi jucători echipei naţionale, la un moment dat naţionala fiind alcătuită pe scheletul Craiovei! Cel mai elocvent exemplu este EURO ‘84. După CM din Mexic 1970, calificările nu au surâs tricolorilor, eşuând în tentativele de a ne califica la EURO ’72, ’76, ’80, precum şi la CM ’74, ’78 şi ’82. Ca atare, EURO 84 - la care ne-am calificat - a fost un moment de referinţă pentru fotbalul românesc. Nesecatul filon al Universităţii şi-a făcut datoria în campania de calificare".

Costică Ştefănescu, care mâine împlineşte 59 de ani, este în prezent fără angajament, ultima oară antrenând echipa de prima ligă Al Tadamon din Kuweit. A refuzat câteva oferte din Libia şi Siria.

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ continuare ]
[ Autor Alexandru VIRTOSU ]
Din categoria Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania