Craiova meniu:

Detalii stire 4281

Universitatea Craiova face parte din mine, din familia mea, din ţara mea, din religia mea

[ Autor Alin Vancea ]

[ Categoria Interviuri ]
[ Data: 2013-01-07 ]
[ Tara România ]
 4281 Fostul preşedinte al Universităţii Craiova şi unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din fotbalul autohton a avut plăcerea de a acorda un interviu cotidianului “Ediţie Specială”.

Printre cei mai înfocaţi susţinători ai cauzei Universităţii Craiova, Marcel Popescu, omul de care se leagă ultimul event al celei mai iubite echipe din România, a răspuns cu abilitate întrebărilor şi a dovedit un spirit extraordinar de radiografiere a stării actuale a fotbalului românesc, arătând clar vinovaţii prăbuşirii în necunoscut a unui sport care, altădată, reprezenta sarea şi piperul societăţii.

Reporter: Domnule Marcel Popescu, ce mai faceţi? Cum v-aţi petrecut sărbătorile?
Marcel Popescu: Înainte de a vă răspunde la întrebări, daţi-mi voie să urez realizatorilor, cititorilor şi suporterilor Universităţii Craiova un an nou plin de bucurii, realizări şi multă sănătate! Sărbătorile le-am petrecut în Craiova, lângă familie şi prieteni.

FOTBALUL ROMÂNESC - MINCIUNĂ, FRAUDĂ, LIPSĂ DE PERFORMANŢĂ

Cum se vede fotbalul românesc, în acest moment, în viziunea dumneavoastră?
Fotbalul românesc se vede diferit, în funcţie de ce vrei să priveşti. La nivel de echipă naţională, mă refer la juniori, tineret şi seniori, participăm la calificări, însă, la turneele finale (europene şi mondiale), suntem telespectatori. Noroc cu prezenţa echipelor de club în Euroligă şi Champions League! În rest, la nivelul FRF şi LPF, incompetenţă, minciună şi fraudă. Faliment la Rapid, Dinamo, iar lista va continua.

Despre FC Universitatea Craiova ce puteţi spune? Ce sentiment vă încearcă la auzul acestui nume?
Ce pot spune despre Universitatea am spus când a fost “dezafiliată” de nişte neica nimeni. Din fericire, justiţia a reparat un grav abuz, dar trebuie să se meargă până la capăt, pentru că aceia care au permis jaful trebuie să plătească, indiferent dacă a fost incompetenţă sau rea-voinţă.

Cum vedeţi dumneavoastră ieşirea din această situaţie în care se află clubul?
Clubul, odată reprimit în campionatul Diviziei A sau B, trebuie să reia activitatea începând cu sezonul 2013 - 2014. Cum văd organizatoric această revenire este greu de spus în câteva rânduri, însă revenirea Universităţii Craiova în fotbal trebuie făcută imediat.

Există mai multe persoane care au propus înfiinţarea unei noi echipe în oraşul Craiova. Cum comentaţi acest aspect?
O altă echipă de fotbal la Craiova sau mai multe poate fi de mâine, dar niciuna sau toate la un loc nu trec de “pragul electoral” de 5 la sută. Concret, nu reprezintă nimic pentru suporterii Universităţii din oraşul Craiova, Oltenia, România şi diaspora. Ce este unic nu poate fi înlocuit, doar copiat, dar niciodată copia nu are statutul originalului, iar varianta cu altă echipă este o mare diversiune. Doar aşa s-ar putea îngropa definitiv un mare club!

Lia Olguţa Vasilescu a promis în campania electorală că va reconstrui stadionul “Ion Oblemenco”. Ce părere aveţi? Se va îndeplini acest obiectiv? Aveţi ceva să îi transmiteţi?
Doamna primar Olguţa Vasilescu a câştigat alegerile în tricoul Universităţii. Dacă va face un nou stadion, iar echipa va fi sprijinită să redevină o forţă a fotbalului românesc, rămâne de văzut. Eu, personal, înclin să cred că se va ţine de cuvânt, iar Olguţa Vasilescu va tăia panglica noului stadion “Ion Oblemenco”.

Cum vă explicaţi faptul că, în această perioadă tristă, o parte dintre jucătorii Craiovei Maxima au agreat, şi unii chiar au aplaudat, excluderea Universităţii Craiova?
Nu eu trebuie să-mi explic gesturi şi atitudini surprinzătoare, ca să nu zic iresponsabile, ale unor componenţi ai Universităţii Craiova, trebuia să şi le explice cei ce le-au făcut. Să asişti la execuţia Universităţii Craiova, cel mai iubit “copil” al Olteniei, iar criminalii să te lase să înfiezi alt “copil” (a se citi înfiinţarea unei alte echipe din “respect pentru Craiova”) este o probă de sadism din partea FRF şi de slugărnicie din partea celor prezenţi.

În situaţia în care se va apela la serviciile dumneavoastră în vederea reconstruirii Clubului FC Universitatea Craiova, vă veţi implica?
Universitatea Craiova face parte din mine, din familia mea, din ţara mea, din religia mea, iar marile valori plecate dintre noi, Nelu Oblemenco, Petre Deselnicu, Adrian Păunescu, Zoli Crisan, Tică Oţet, Sică Frânculescu, Sebastian Domozină, ca şi mulţi alţii din tribune, îşi vor găsi liniştea când Universitatea va renaşte. În memoria lor sunt sigur că, dacă voi fi solicitat, în 2015 Universitatea va fi campioana României.

STEAGUL ALB-ALBASTRU, PE INSTITUŢIILE ADMINISTRATIVE

În ce mod vedeţi implicarea autorităţilor locale în viaţa clubului?
Autorităţile locale trebuie să realizeze ce înseamnă Universitatea Craiova. Când Universitatea va juca în Champions League, pe noul stadion “Ion Oblemenco”, iar pe clădirea Primăriei şi a Consiliului Judeţean va flutura steagul alb-albastru, edilii oraşului vor intra în eternitate. Asta înseamnă patriotism local şi nicio lege din lume nu-l condamnă. Craiova, fără Universitatea, este infirmă.

Un gând şi un mesaj pentru suporterii Ştiinţei!
Suporterilor le doresc tot binele din lume, bucurii şi multă sănătate! Vreau să-i văd din nou pe stadion, alături de o nouă şi mare echipă. Doar atunci rănile se vor vindeca!

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

10-06-2014: Ilie Balaci știe ce-i lipsește echipei CS Universitatea Craiova pentru a fi în top
„Mai trebuie spectatori, stadion și ceva jucători“
Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a vorbit, pentru GdS, despre revenirea Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. „Marele Blond“ a precizat că es ... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

12-01-2014: Ion Velea, campion cu Universitatea Craiova în 1974, un om bogat în amintiri
În iunie 2014 se împlinesc 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Universităţii Craiova. Ion Velea, unul dintre eroii Ştiinţei de atunci, a povestit în cadrul emisiunii „Ora de sport“, de la Gazeta ... [ continuare ]
[ Autor Alexandru VIRTOSU ]
Din categoria Interviuri

10-11-2013: Universitatea Craiova prin ochii unui suporter alb-albastru din Germania
„În Germania un investitor nu poate să spună: asta e echipa mea şi o las moştenire lui fiu-meu“
George Cordoş are 37 de ani şi e profesor de franceză în Wuppertal. De la 13 ani a emigrat împreună cu fami ... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

18-05-2013: "Craiova, tot cu Mititelu? Masochism maximal!"
Interviu cu Sorin Cârțu despre noua "Știința"

„Mititelu mi-a sabotat munca”
- Când aţi făcut cunoştinţă cu Adrian Mititelu?
- Nu am avut niciodată o relaţie de prietenie. ... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

05-02-2013: Mariko Douda: M-as întoarce oricând la această minunată echipa
Unul dintre cei mai iubiţi jucători de la Craiova, Mariko Douda de-abi aşteaptă ca echipa Craiovei să revină în campionat şi declară că nu ar spune nu unei reveniri printre alb-albaştrii.

... [ continuare ]
Din categoria Interviuri

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania