Craiova meniu:

Detalii stire 4479

Craiova, emblema bucuriei pierdute

[ Autor Alin Fornade ]

[ Categoria Articole ]
[ Data: 2013-11-25 ]
[ Tara România ]
 4479 Vă mai amintiţi cu ce număr juca Adrian Mititelu la Universitatea Craiova? Cine răspunde corect primeşte o masă la restaurantul „Periniţa”. Probabil că mulţi dintre suporterii care au populat sâmbătă Peluza Sud a stadionului „Ion Oblemenco” s-au îndrăgostit de „Ştiinţa” datorită acestui fotbalist cu un remarcabil dar al improvizaţiei. Doar cu Steaua nu-i intra mingea în poartă. Să nu crezi în norocul proverbial al roş-albaştrilor? Mititelu e Leul de pe emblema echipei, e liantul dintre trecutul împodobit cu lauri şi viitorul ce se anunţă atât de luminos, încât ai nevoie de ochelari de soare fumurii să ţi-l imaginezi.

Numărul de pe tricoul lui Mititelu ar putea fi 8, numărul anilor ce s-au scurs de când a preluat Universitatea Craiova de la Dinel Staicu. 8 e şi cifra echipamentului purtat de Gheorghe Craioveanu în perioada în care a câştigat în Bănie un titlu şi două cupe. Fostul golgeter a fost înjurat sâmbătă de Peluza Sud. Nu au scăpat nici Badea, nici Stângă, nici Lung, acuzaţi că au trădat Craiova fiindcă nu mai au încredere în promisiunile unui escroc sentimental. În schimb, galeria care-l alunga pe Neţoiu, rezistând tuturor presiunilor „Comandantului”, l-a taxat timid pe Mititelu, lăsând impresia unei complicităţi cu personajul care a pus cătuşe viselor Băniei. Mai mult, un fost ultras, „Gogoaşă”, legitimat acum de Mititelu, l-a lovit la vestiare pe Silvian Cristescu, unul dintre căpitanii trecuţi pe trofeele alb-albaştrilor. La conferinţa de presă, întrebat dacă-l va sancţiona pe portarul bătăuş, Nicolo Napoli a replicat că e doar antrenor. Păcat, Napoli!

Mulţi dintre cei care iubesc „Ştiinţa” au plecat de la stadion cu un gust amar. Unde au fost suporterii din Peluza Sud în cei doi ani în care Craiova nu a mai avut fotbal? Au pus fanii presiune pe autorităţi, pe Mititelu să construiască o echipă valoroasă în Bănie? Puştanilor din galerie le reamintim că Universitatea Craiova nu a început cu lotul fraţilor Costea şi al lui Dorel Stoica. Anii patronatului lui Adrian Mititelu au însemnat umilinţe şi scandaluri fără număr. Câteva victorii cu CFR, Dinamo şi Rapid, nici una cu Steaua. Nici o calificare într-o cupă europeană, în schimb a participat în câteva partide suspecte. Federaţia a comis un abuz de neiertat când a dezafiliat Craiova, dar nu uitaţi că Mititelu era şi atunci la un pas de colaps.
Dacă ar fi iubit cu adevărat Universitatea Craiova, finanţatorul ar fi urmat exemplul lui Massimo Moratti. Patronul Interului a conştientizat că nu mai poate susţine formaţia lui Milano la nivelul la care tradiţia îl obligă şi a cedat pachetul majoritar de acţiuni indonezianului Thohir. În schimb, Mititelu nu are bani, dar nici nu renunţă la club deşi a mărturisit în câteva rânduri că îl va preda suporterilor sau autorităţilor. Nu s-a ţinut de cuvânt şi blochează prin îndărătnicia sa orice şansă a Băniei de a avea o singură formaţie care să o reprezinte onorabil. A declinat recent oferta primită de la gruparea care a strâns mai mulţi foşti mari jucători ai Craiovei. Acum a anunțat că e dispus să negocieze cu Olguța Vasilescu. Măcar de data asta să fi vorbit serios.

Proiectul CSU, lansat de primarul Olguţa Vasilescu, a prins viaţă din cauza refuzului iniţial al lui Mititelu de a înscrie formaţia în campionat. Când edilul a găsit o altă variantă, s-a trezit şi Mititelu să încropească un lot şi să intre în joc. În acelaşi stil, cu fotbalişti neplătiţi cu lunile, mereu cu telefonul la ureche, pregătit să se certe cu toată lumea la orice oră şi pe orice post. Viitorul nu sună foarte bine pentru FC U, creditorii ar putea solicita falimentul societăţii lui Mititelu. Gândiţi-vă că, la datoriile adunate de procesomanul din Bănie, e greu de crezut că va fi obţinută licenţa pentru prima ligă. Şi ar fi păcat de eforturile lui Ciucă sau Mârzeanu, care s-au dăruit sâmbătă pe măsura patimii tribunelor.

A fost un meci istoric, o rană vie pentru cei care iubesc „Ştiinţa”. Craiova e divizată. Balaci şi Ţicleanu sunt într-o parte, Lung, Ungureanu şi ceilalţi sunt în altă tabără. Suporterii din Peluza Sud ar trebui să treacă de la înjurături la fapte. Să-i determine pe Mititelu, pe finanţatorii formaţiei CSU şi pe Olguţa Vasilescu să găsească o modalitate pentru a unifica rapid fotbalul din Bănie. Ne-a fost prea dor de Craiova ca să asistăm la certuri şi scandaluri jenante. În loc de final, parafrazăm un slogan din vremurile când Balaci şi Ungureanu jucau în aceeaşi echipă: „Oltenaşi să fiţi uniţi, că voi i-aţi bătut pe Leeds! ”

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

29-05: Mesaj pentru Bucureşti
Finala Cupei României pornea cu un handicap imens. Se desfăşura la 24 de ore după marea finală Champions League. Acolo unde marile porţi ale Kievului, cântate şi într-o celebră adaptare Emerson, Lake&Palmer după Modest Musorgski, se deschi ... [ continuare ]
[ Autor Cristian Geambasu ]
Din categoria Articole

09-11-2016: Intotdeauna anti-dinamo
“Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii.”

Am văzut nu demult la voi o coregrafie frumoasă inspirată din “Micul Prinţ” a lui Antoine de Sain ... [ continuare ]
Din categoria Articole

25-01-2016: Doamna de alb-negru
Se termina prima repriză de la fotbal. Dobrin, adică Argeșul, cu Baia Mare, a lui Mateianu, un meci fabulos, care poate fi găsit astăzi pe YouTube. Venea pauza, iar imaginea alb-negru pleca din Trivale către studioul tel ... [ continuare ]
[ Autor Alin Buzarin ]
Din categoria Articole

18-05-2014: Blestemul Benficăi, blestemul Craiovei
Cel mai bun transfer al Benficăi în acest moment ar fi o babă care să aibă leac la descântece. Să zică baba de descuiat lacătul, de sfărâmat zăvorul, de scos dracul din club, să zică un descântec ... [ continuare ]
[ Autor Florin Caramavrov ]
Din categoria Articole

28-03-2014: Coşmarul Craiovei. Mititelu şi-a refuzat şansa ieşirii onorabile din scenă. Universitatea e condamnată!
Copiii învaţă echipa Stelei, istoria Craiovei e amanetată unui SRL
Adrian Mititelu a retras echipa din campionat. Oricum intrase în joc doar pentru a sabota proiectul iniţiat de primarul Olguţa Vasilescu. Nu e în stare ... [ continuare ]
[ Autor Alin Fornade ]
Din categoria Articole

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania