Craiova meniu:

Detalii stire 4521

Licenţa CS U Craiova, confirmată de FRF

[ Categoria Stiri Universitatea Craiova ]
[ Data: 2014-05-20 ]
[ Tara România ]
 4521 CS Universitatea a fost printre cele 3 echipe care nu au primit iniţial licenţa pentru Liga I din partea comisiei specializate a FRF, alături de Rapid şi Gloria Bistriţa. La apel însă, clubul din Bănie a fost singurul care a avut câştig de cauză, fiindcă problema sa era una simplă: nu putea justifica situaţia financiară pe anul precedent. Întrucât clubul nu exista acum un an, cazul s-a rezolvat simplu. CS Universitatea a anunţat încă de sâmbătă vestea că îndeplineşte condiţiile pentru Liga I, iar ieri a venit şi comunicatul oficial: „Comisia a admis apelul clubului Sportiv U Craiova SA, a desfiinţat hotărârea Comisiei de fond şi a acordat licenţa pentru participarea la campionatul naţional Liga I în sezonul 2014-2015 Clubului Sportiv U Craiova SA”. Directorul de Licenţiere din cadrul Federaţiei, Viorel Duru, şi preşedintele Comisiei de Apel, Mihai Micu, au prezentat concluziile procesului de licenţiere la Liga a 2-a pentru sezonul 2014 – 2015. Gloria Bistriţa şi Rapidul nu au primit nici la apel o decizie favorabilă şi mai au doar soluţia TAS, în termen de 21 de zile. Cât despre Craiova, Viorel Duru a explicat refuzul iniţial al acordării licenţei: „La Craiova, pe articolul 45 care spune că solicitantul de licenţă trebuie să întocmească şi să prezinte licenţiatorului situaţiile financiare anuale încheiate la data obligatorie anului anterior în care se solicită licenţa. Ori acest club a fost înfiinţat în iunie 2013 şi noi am considerat că nu este relevantă această încălcare a articolului 45, pentru că nu putea să prezinte aceste informaţii anterioare anului 2013. Acea cerinţă nu are calitatea de decădere din drepturi” a declarat oficialul FRF.

Duru: „Nu va mai exista un alt caz CSU Craiova”

Duru a explicat că licenţa de Liga I nu mai depinde de cei 3 ani necesari ca membru FRF, acest lucru fiind solicitat doar în cupele europene. În primul rând, echipele se pot afilia la FRF din Liga a III-a, aşa încât nu este nevoie decât de doi ani pentru a ajunge, teoretic, în primul eşalon. „Nu e în jurisdicţia comisiilor de licenţiere verificarea îndeplinirii principiului meritului sportiv. Pentru Liga I nu se mai evaluează vechimea ca şi membru afiliat de trei ani, ci numai pentru cupele europene, articolul 11 din regulament care spune că această calitate de trei ani se verifică doar pentru solicitantul de licenţă pentru cupele europene. Am scos din licenţă acest criteriu al calităţii timp de trei ani ca membru al FRF, pentru că pentru a promova în Liga I nu îţi trebuie trei ani, ci doi ani, pentru că la FRF te afiliezi în momentul în care promovezi din Liga a IV-a în Liga a III-a. Poţi promova imediat în Liga a II-a şi din al treilea sezon poţi promova în Liga I, iar atunci când ceri licenţă de Liga I nu ai decât doi ani ca membru afiliat. Ştiam de cazul Craiova, dar fiind vorba de hotărârea Adunării Generale a FRF, nu puteam să fac o regulă specială pentru clubul respectiv. Trei ani pentru Liga I nu se poate, normal ar trebui să fie doi ani, dar pentru că era cazul ăsta al Craiovei, care fusese invitată de Adunarea Generală a FRF să participe în Liga a II-a, am arătat că nu trebuie să mai evaluăm calitatea de membru afiliat cu o anumită vechime. Eu sunt convins că a fost excepţia de la aplicarea principiului meritului sportiv în cazul invitării unei echipe din Craiova şi nu se va mai întâmpla aşa ceva, iar prin urmare nu avea sens să fac o regulă specială pentru un anumit club” a declarat Duru.

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

18-11: Craiova castiga primul meci oficial pe noul stadion
Victorie fara emotii pentru Universitatea Craiova, sambata seara, in partida cu Juventus Bucuresti, scor 3-1, la primul meci disputat de olteni pe noul stadion Ion Oblemenco.

U Craiova: Calancea - Datkovic, Tiago Ferreira, Briceag - M ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

15-11: în Cupă cu Afumați pe stadionul din Berceni
Oficialii clubului CS Afumați au emis astăzi un comunicat ĂŽn care anunță că jocul cu Universitatea Craiova, din optimile Cupei României, se va desfășura marți, 28 noiembrie, de la ora 18.00, pe stadionul din Berceni, ĂŽntrucât propria bazÄ ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

10-11: Din nou acasĂŁ
Dupa aproape 3 ani, fotbalul de nivel inalt (românesc) revine la Craiova. In aceste momente, pe noul stadion "Ion Oblemenco" din Capitala Olteniei, Universitatea Craiova joaca un meci amical cu Slavia Praga, campioana Cehiei. ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

07-11: Craiova revine acasa
Noul stadion din Craiova isi va deschide oficial portile vineri de la ora 18:30 pentru amicalul pe care Universitatea Craiova il va disputa contra cehilor de la Slavia Praga (20:00).

"Vineri seara scriem împreună istoria. Fii unul ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

03-11: Afumaţi – Craiova in optimile Cupei Romaniei
Universitatea Craiova va întâlni echipa CS Afumați (locul 4 în Liga a II-a) în faza optimilor de finală ale Cupei României, conform tragerii la sorți de astăzi, de la Sala „Nicolae Dobrid” din incinta Casei Fotbalului.

... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

Meditatii

Username:
Parola:

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii   Dictionar     SEO Romania   This is my Google PageRank™ - SmE Rank free service Powered by Scriptme