Craiova meniu:

Detalii stire 4618

Intotdeauna anti-dinamo

[ Categoria Articole ]
[ Data: 2016-11-09 ]
[ Localitatea Craiova ]
[ Tara România ]

Intotdeauna anti-dinamo

 4618 “Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii.”

Am văzut nu demult la voi o coregrafie frumoasă inspirată din “Micul Prinţ” a lui Antoine de Saint-Exupery. Deşi acea cratimă în plus (problema aţi rezolvat-o elegant, cu sârmă, nu? ) mi-a slăbit convingerea, am considerat că pot începe cu fraza aceasta a lui Nicolae Iorga, fie şi numai pentru a putea înţelege voi, căţeilor, de ce vă voi numi la final orfanii fotbalului românesc! Voi şi frăţiorii voştri de cruce din Ghencea! Am greşit, rectific : „frăţiorii voştri de seceră şi ciocan din Ghencea”!

Înainte de a vă declara apartenenţa la haită până la moarte şi chiar şi dincolo de ea, ar trebui să vă gândiţi un pic la naştere! Nu la naşterea voastră, ci a clubului pe care nu înţeleg de ce credeţi că îl iubiţi! Iar am greşit şi iar rectific: ar trebui să vă gîndiţi la naşterea CLUBURILOR voastre, pentru că geneza voastră începe astfel:

“La început a fost Partidul. Şi a zis Partidul : “Să fie Dinamo! ” Şi au fost Dinamo A şi Dinamo B! ”

Evident a rămas doar cea care a crescut mai frumos, aşa fac câinii adevăraţi, nu toţi puii se păstrează!

Ştiai, mândrule dinamovist, că naşterea echipei tale a adus moarte? Moartea a două echipe ce au trebuit să dispară, Unirea Tricolor şi Ciocanul Bucureşti, echipe cu spirit, cu tradiţie, cu istorie, cu suporteri!

Când, între aniversarea incendierii peluzei celeilate fiice a comunismului şi aniversarea furtului de steaguri de la nonagenari britanici la Euro, sărbătoriţi voi un anumit număr de ani de la înfiinţarea voastră, aprindeţi şi câte o lumânare pentru cele 2 echipe radiate în 1948?

Să fiţi mândri, câinilor!

Voi aţi câştigat “eternul derby” înainte de a se juca primul meci: Dinamo a ras 2 echipe pentru a-şi face loc, Steaua numai una. Şi amândouă echipele, “granzii fotbalului românesc”, sunt singurele echipe din lume ce nu au retrogradat dar nici nu au promovat vreodată. (“unicul derby” este o sintagmă uşor justificabilă din acest punct de vedere).

Când lătraţi voi atât de mândri numele echipei voastre, vă gândiţi vreodată ce înseamnă?

“DI-NA-MO DI-NA-MO DI-NA-MO DI-NA-MO DI-NA-MO”

În dulcele grai rusesc cam asta ar fi semnificaţia celor 3 silabe ce unite formează numele atât de drag vouă:

DI = Direcţia

NA = Nabliudaţi

MO = Molodeji

În graiul românesc al suporterilor Ciocanului, Unirii şi ai lui Carmen Bucureşti ce şi-au plâns echipele în 1948, semnificaţia alăturării acronimelor înseamnă exact: “Direcţia de supraveghere a tineretului”. Nu sună prea “haraşo”, “niet”, jalnici câini?

Acum, că ştim cu toţii că Dinamo este o alăturare de precurtări ale numelui unei instituţii de filaj de tip communist, să ne conformăm :

“Aleee oooooo

Aleee oooooo

Cătălin Hâldan înseamnă Direcţia de supraveghere a tineretuluiiiiiii! ”

Nu prea sună bine, câine, nu?

Nu prea se potriveşte, nu?

Aşa este toată istoria voastră, aţi potrivit voi unde nu vă convenea, cum aţi putut mai bine: bătând cu 4-0 (atât cât trebuia) CFR-ul în 73, bătând cu 7-0 (în zadar, din fericire, Argeşul lui Dobrin în 74), pătându-i cariera lui Cămătaru, fabuloasă până în acel moment, doar pentru a lua fraudulos o gheată de aur (21 de goluri în ultimele 7 etape, serios, câine??? ) ce şi-o doreau miliţienii pentru a echilibra un pic balanţa atât de înclinată către echipa lui Valentin Ceauşescu. Nu vă mai dor încă scandările de pe Giuleşti: „Cămătaru Rodion/ Nu e gheată e şoşon! ”, „Toni Polster unde eşti? / Să vezi circul din Giuleşti? ”, „Cămătaru, hai pe noi/ Să ne dai şi golul 2! ”?

Eheee! Şi atâtea ar mai fi de spus!

Dar voi ştiţi doar ceea ce vreţi să ştiţi, peluza voastră este „rebrenduită”, specializată în lansări de candidaturi, în aniversări de incendieri, cumva v-a devenit mai dragă amintirea „miracolului de la Liberec” decât amintirea unui Dumitrache, sunteţi specializaţi în furtul de steaguri din portbagaje şi în lauda cu capturi de la bătrâni, vă alintaţi spunând că singurii voştri rivali sunt steliştii şi vă completaţi palmaresul meci de meci cu victorii memorabile acum, când peluza lor e goală!

Vouă nu vă este ruşine că atâţia ani aţi cumpărat fotbalişti ce la noi răguşeau pe garduri urlându-şi ura pentru Dinamo şi i-aţi transformat în idoli? Voi nu v-aţi săturat să vă închinaţi la olteni?

Dacă veniţi luni la meci, la ieşirea din Slatina, să vă uitaţi pe stânga. Este acolo stadionul unde Niculescu şi Dănciulescu au învăţat ABC-ul fotbalului, visând să îmbrace cândva tricoul Ştiinţei, ca orice oltean, urând echipa voastră, cu mulţi ani înainte de a-i cumpăra voi şi de a deveni idolii voştri!

Mă gândeam să vă explic cât de mult vă urâm şi am găsit o metodă: gândiţi-vă cât de mult îi urâţi voi pe stelişti fără să aveţi un motiv real exceptând rivalitatea spontană ce a început între departamentele comuniste în 1948. Acum înmulţiţi ura aceasta cu numărul dinamoviştilor “apolitici” care au fost pe Arena Naţională la ziua de naştere a premierului de atunci. Ceea ce s-a obţinut este a mia parte din ura noastră pentru voi, câinilor!

Am început cu un citat din Nicolae Iorga.

Permiteţi-mi voi, câinilor, veritabili orfani ai fotbalului românesc, să termin cu o parafrazare a lui Blaga :

“Josnicia s-a născut la Dinamo (Direcţia de supraveghere a tineretului) Bucureşti! ”

Hai, marş!

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

29-05: Mesaj pentru Bucureşti
Finala Cupei României pornea cu un handicap imens. Se desfăşura la 24 de ore după marea finală Champions League. Acolo unde marile porţi ale Kievului, cântate şi într-o celebră adaptare Emerson, Lake&Palmer după Modest Musorgski, se deschi ... [ continuare ]
[ Autor Cristian Geambasu ]
Din categoria Articole

09-11-2016: Intotdeauna anti-dinamo
“Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii.”

Am văzut nu demult la voi o coregrafie frumoasă inspirată din “Micul Prinţ” a lui Antoine de Sain ... [ continuare ]
Din categoria Articole

25-01-2016: Doamna de alb-negru
Se termina prima repriză de la fotbal. Dobrin, adică Argeșul, cu Baia Mare, a lui Mateianu, un meci fabulos, care poate fi găsit astăzi pe YouTube. Venea pauza, iar imaginea alb-negru pleca din Trivale către studioul tel ... [ continuare ]
[ Autor Alin Buzarin ]
Din categoria Articole

18-05-2014: Blestemul Benficăi, blestemul Craiovei
Cel mai bun transfer al Benficăi în acest moment ar fi o babă care să aibă leac la descântece. Să zică baba de descuiat lacătul, de sfărâmat zăvorul, de scos dracul din club, să zică un descântec ... [ continuare ]
[ Autor Florin Caramavrov ]
Din categoria Articole

28-03-2014: Coşmarul Craiovei. Mititelu şi-a refuzat şansa ieşirii onorabile din scenă. Universitatea e condamnată!
Copiii învaţă echipa Stelei, istoria Craiovei e amanetată unui SRL
Adrian Mititelu a retras echipa din campionat. Oricum intrase în joc doar pentru a sabota proiectul iniţiat de primarul Olguţa Vasilescu. Nu e în stare ... [ continuare ]
[ Autor Alin Fornade ]
Din categoria Articole

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania